top of page
chiny-kayaks-locations-randonnees-semois

Meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois

Gedurende 2, 3, 4 of meer dagen - alleen, met het gezin of met een groep, op ontdekkingstocht varen door ongerepte natuur is puur avontuur.  Beleef de rivier en de volle schoonheid van de natuur 

Wij bieden je op maat gemaakte trektochten aan van 25 tot 100 km of meer vanuit Chiny. De Semois is de ideale rivier om meerdere dagen te kanoën en kajakken. De gehele route van Chiny naar Bouillon wordt over het algemeen in 3 tot 4 dagen afgelegd.

Het hele jaar door geopend, afhankelijk van het waterniveau. In de herfst en winter kan een extra dag vanaf Tintigny (25 km, open van 1 oktober tot 15 maart) worden toegevoegd, waardoor de tocht op de Semois niet alleen een avontuurlijk, maar ook een sportief karakter krijgt. De afvaart vindt bijna uitsluitend plaats in beschermde natuurgebieden, de campings langs de rivier zijn echte kleine groene ruimtes. Op het water is de stroming soms sterk, soms rustig, zonder bijzondere moeilijkheden.

Logo kajak le Batifol dat het vertrekpunt van de verhuur aangeeft

Startpunt voor meerdaagse kano-/kajaktochten op de Semois

Ontmoet ons bij de ingang van de camping "Le Canada" ; aan chalet "Le Batifol" bij de Pont St Nicolas n°1 in B-6810 Chiny.

Bij de rivier is er gratis parkeergelegenheid.

De vertrektijden zijn meestal rond 10.00 uur. Om de eerste etappe van Chassepierre te bereiken, moet je voor 12.00 uur vertrekken.

logo kajak le batifol, prijs van de kajak afdaling van de semois

Tarieven , reservering en betaling

De prijs is 35€/dag/persoonnaar Bouillon (2 personen per kano) Deze prijs is inclusief uw uitrusting (boot, reddingsvest, peddel, hermetische ton, reddingsvest) en de terugkeer per minibus op de laatste dag van uw wandeling.

 

Het is essentieel om uw kano's of kajaks vooraf te reserveren via e-mail aan Info@kayaklebatifol.bevooral als het mooi weer is.

Ter plaatse accepteren we contante of pinbetalingen. 

Bij boeking vragen wij een aanbetaling (50%). Als u uw kanotocht moet annuleren vanwege slecht weer, dan krijgt u uw aanbetaling terug.

logo van kajaks le batifol voor accommodatie en campings

Etappes en overnachtingen tijdens uw kanotochten op de Semois

De etappes staan niet vast! Je kunt meer luieren dan verwacht en op een camping dichtbij blijven, of als je zin hebt om te peddelen, verblijf dan op een camping die verder weg ligt. Houd er rekening mee dat wildkamperen ten strengste verboden is.
Door te profiteren van de schoonheid en de rust van de natuur die u doorkruist, legt u ongeveer 20 km rivier per dag of /- 5 km / uur af. Waarschuwing! De meanders van de Semois zijn zo mooi en lang dat het begrip afstand alleen in uren varen wordt beoordeeld!

Over het algemeen doen wandelaars de volgende stappen:

Bij een normale stroming van de rivier en als indicatie voor de route in 3 dagen van Chiny naar Bouillon:

Kano's op de semois in Chiny vanaf de kajaks le Batifol

1e dag

Chiny-Chassepierre

+/- 25km

Chassepierre, aankomst van kanotochten op de Semois

2e dag

Chassepierre-Linglé

+/- 22km

Kanoën op de Semois met uw gezin in de buurt van Bouillon

3e dag
Linglé-Bouillon
+/- 25km

De camping LE CANADA in Chiny sur Semois ideaal gelegen aan het begin van uw trektocht. U kunt de eerste nacht daar reserveren om van uw trektocht optimaal te benutten.

Logo kajak de Batifol met de auto voor vervoer op de Semois

Bevoorrading en terugkeer

De etappe campings bieden een minimale bevoorrading en vaak ook maaltijden aan (cafetaria). Je vindt er sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is eveneens mogelijk in de dorpjes langs de etappe.
De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met een van onze minibussen (7,8 of 24 zitplaatsen). Let op : de terugkeer is voor 18.00uur.

Logo kajak le batifol met kajaks en kano's

Uitrusting en materiaal

Voor de trektochten geven we normaal Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier, maar het is ook mogelijk éénpersoons of tweepersoons kajakken te gebruiken. Veiligheidsvesten worden verstrekt. Ze zijn verplicht voor kinderen en voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep.

Logo tijdschema's voor kajaktochten op de Semois met Batifol

Vertrektijdtijden

  • op de Semois variëren

  • Vanaf 1 oktober tot 14 juni: Vertrek op elk moment tussen 10.00 uur en 12.00uur.

  • Vanaf 14 juni tot 30 september : Vertrek op elk moment tussen 9.30 en 12.00 uur.

Opgelet, afhankelijk van het debiet van de Semois, kan de scheepvaart verboden zijn.

Surf naar http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home om de waterstand te kennen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu links "Semois" en vervolgens "La Semois, de Chiny au Pont de Linglé".

Logo kayak le batifol pour le repect de la nature et de la Semois

Respect van anderen en de natuur

Neem al je afval mee, inclusief organisch afval, er zijn vuilnisbakken bij aankomst en vertrek.

Ontdek onze andere routes op de Semois

bottom of page