top of page

De brug Saint-Nicolas in Chiny en Chiny zwemgeelte

De brug Saint-Nicolas de Chiny en het zwemgedeelte

Deze enige oversteek van de rivier, gebouwd in hout uit de 12e eeuw, werd verschillende keren verwoest, met name door het breken van het ijs aan het einde van de winter. Dit geklasseerde kunstwerk is momenteel een exacte kopie van een stenen brug gebouwd tussen 1738 en 1740 en bevindt zich op een van de mooiste plekken van de Semoisvallei. Het is gemaakt van steenblokken uit Frankrijk en draagt op de rechter borstwering het beeld van Sint-Nicolaas, patroonheilige van vissers en schippers, die het wapen van de stad overwint. Deze brug bevindt zich net aan het begin van de Batifol-kajaks.

Zwemgedeelte

Wat is er vrolijker in de zomer dan zwemmen in onze mooie en rustige Semois of relaxen aan de rivier in een daarvoor bestemde zone? U kunt ook komen genieten van een ijsje of een drankje op het terras van "La hut à frite" dat uitkijkt over de rivier. Catering in juli en augustus. Een eenvoudig genoegen aangeboden door onze lieve Gaume...

Bron :http://chiny-tourisme.be

chiny-kayak-loction-semois-batifol.jpg
camping-alaska-foret-nature-randonnees-a

Chiny, Quartier du Fort

Het historische pad "Chiny, fortdistrict":   Het fortdistrictpad belicht de laatste sporen en overblijfselen van het Castrum comtal de Chiny. Het stelt de wandelaar in staat om, door het verhaal van deze middeleeuwse geschiedenis en de verschillende archeologische opgravingscampagnes, de lay-out van de plaatsen van vandaag te koppelen aan hoe ze er in de Middeleeuwen uitzagen.

U raadt daar de laatste overblijfselen van het oude kasteel dat herinnert aan de welvarende periode van de hoofdstad van het graafschap van de Middeleeuwen. De wijk Fort was ook een plaats van aanbidding.
Op de hoek van de rue de Cornicelles en de rue du Fort is een totem geplaatst in een driehoek. Een markering op de grond in de Rue du Fort markeert de vermoedelijke locatie van de oude ophaalbrug van de westelijke toren.

Een reeks didactische panelen begeleiden en vertellen het grote verhaal van Chiny. Een ander didactisch paneel bevindt zich op het uitkijkpunt in de rue du Fort en twee andere op de oude begraafplaats en rue du Donjon. De teksten zijn tweetalig: Frans en Nederlands.

Geschatte tijd van bezoek: 1 uur

Als u een smartphone met een QR-codelezer heeft, krijgt u toegang tot aanvullende informatie.

2 minuten lopen van het VVV-kantoor verderop in de straat.

Bron :http://chiny-tourisme.be

De Onze-Lieve-Vrouwekapel

van Luxemburg in Chiny

Leen kapel Notre-Dame du Luxembourg: Gelegen op een voorgebergte aan de uitgang van het dorp richting Neufchâteau, de kapel Notre-Dame du Luxembourg, in neogotische stijl, werd gebouwd in 1888. Gelegen op de heuvel, na de passage van la Goulette, het kijkt uit over de Pont Saint-Nicolas.

Het beeld wordt al bijna 4 eeuwen aanbeden: Onze-Lieve-Vrouw van Luxemburg wordt beschouwd als de beschermster van de inwoners van Chiny. Het was tijdens de 17e eeuw, na verschillende rampen, epidemieën en oorlogen, dat de cultus van Onze-Lieve-Vrouw van Luxemburg, troostster van de bedroefden, ontstond. Vanaf 1624 vindt ter ere van hem een traditionele bedevaart plaats.

Andere sites die verband houden met het religieuze erfgoed: de Calvarieberg bij de ingang van Chiny, het kruispunt van het Barbe-kruis bij de watertoren en de nieuwe school en de Saint-Thibaut-fontein, die afdaalt naar de Pont Saint-Nicolas, waarvan het water, volgens zou volgens de legende oogziekten genezen.

Bron :http://chiny-tourisme.be

chiny-kayak-semois-randonnees-batifol.jp

Wandelingen en uitzichtpunten in de buurt van Chiny

Er zijn meer dan 200 km in Chiny. Ze lopen langs de Semois of wijken ervan af om u prachtige uitzichtpunten te bieden. Aarzel niet om naar het Syndicat d'initiative de Chiny en naar het toeristenpaviljoen van Florenville te gaan voor meer informatie.

Orval

Het bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij biedt u de gelegenheid om een plek te ontdekken die doordrenkt is van authenticiteit op de bodem van een vallei waar de Mathilde-fontein ontspringt.

Een vertoning introduceert de geschiedenis van het klooster en het leven van de huidige kloostergemeenschap (20 minuten). Een interpretatieparcours helpt om de verschillende realiteiten van de cisterciënzerplaats te begrijpen.

Afhankelijk van uw verwachtingen, zult u gefascineerd zijn door de collecties kunst en ijzerwerk in de 18e-eeuwse kelders, of door de traditionele apotheek en de tuin met geneeskrachtige planten.
In het seizoen worden thematische tentoonstellingen toegevoegd.

(Bron: http://www.orval.be)

kayakbatifol-visites orval-abbaye-famill
bottom of page