Francais
Allemand

MEERDAAGSE KANO-KAJAKTOCHTEN OP DE SEMOIS

 Gedurende 2,3,4 of meer dagen - alleen, met het gezin of met een groep, op ontdekkingstocht varen door ongerepte natuur is puur avontuur. De afvaart vindt bijna uitsluitend plaats in beschermde natuurgebieden.

Wij bieden je op maat gemaakte trektochten aan van 25 tot 75 km of meer vanuit Chiny. De Semois is de ideale rivier om meerdere dagen te kanoën en kajakken. De gehele route van Chiny naar Bouillon wordt over het algemeen in 3 tot 4 dagen afgelegd.

 Startpunt voor meerdaagse kano-/kajaktochten op de semois?

 

Ontmoet ons bij de ingang van de camping "Le Canada" in chalet "Le Batifol" bij de Pont St Nicolas n°1 in B-6810 Chiny. Bij de rivier is er gratis parkeergelegenheid. De vertrektijden zijn meestal rond 10.00 uur. Om de eerste etappe van Chassepierre te bereiken, moet je voor 12.00 uur vertrekken. 

Google map

 

Tarieven - Reservering en betaling

 

Het tarief is 35€/persoon/dag tot Bouillon (2 personen per boot). Deze prijs omvat de huur van de uitrusting (boot, vaten, peddels, reddingsvest) en de terugkeer, de laatste dag van uw tocht.

 

Vooral als het goed weer is, is het is essentieel om je kano's of kajaks van tevoren te reserveren via e-mail naar Info@kayaklebatifol.be . Je kan ter plaatst cash of per bankkaart betalen. 

Voor de reservering wordt een voorschot gevraagd van 50% van het totale bedrag. Mocht u uw kanotocht moeten annuleren vanwege slechte weersomstandigheden, dan zullen we uw voorschot terugbetalen.

Voor te reserveren : Info@kayaklebatifol.be

 

Uitrusting en materiaal

Voor de trektochten geven we normaal Canadese kano's die goed aangepast zijn aan de rivier en voor tweepersoons voorzien zijn ( een kind kan ook in deze  samen met 2 volwassenen plaatsnemen) , maar het is ook mogelijk énpersoons of tweepersoons kajakken te gebruiken. Veiligheidsvesten, worden verstrekt. Ze zijn verplicht voor kinderen en voor niet-zwemmers. De Semois is niet gevaarlijk, maar sommige plekken zijn aardig diep.

MEER INFo over het materiaal

 

 

Etappes en overnachting

De etappes staan niet vast en zijn niet verplicht ! je kan het rustiger aandoen dan voorzien en blijven logeren op een camping dicht in de buurt of, als het peddelen je goed bevalt, logeren op een verder weggelegen camping. Terwijl je geniet van de schoonheid en de rust van de natuur waar je doorheen trekt, zal je gemiddeld 20 km rivier per dag afleggen. Let op ! De Semois maakt zoveel kronkels dat 20 km rivier veel minder kilometers in vogelvlucht zijn!

Bij het vertrekpunt ligt de Camping Le Canada, ideaal gelegend, voor het eerste nacht voor uw tocht.

In 3 dagen stellen wij u het volgende voor:

 Het hele jaar door geopend, afhankelijk van het waterniveau. In de herfst en winter kan een extra dag vanaf Tintigny (25 km, open van 1 oktober tot 15 maart) worden toegevoegd, waardoor de tocht op de Semois niet alleen een avontuurlijk, maar ook een sportief karakter krijgt.

 

BEVOORRADING EN TERUGKEER

De etappe campings bieden een minimale bevoorrading en vaak ook maaltijden aan (cafetaria). Je vindt er sanitaire voorzieningen om een warme douche te nemen. Bevoorrading is eveneens mogelijk in de dorpjes langs de etappe.. 

De terugkeer naar het startpunt wordt gedaan met e
en van onze minibussen (7,8 of 24 zitplaatsen). Let op : de terugkeer is voor 18.00uur 

 

Kajakken en Kano's le Batifol