Francais
Allemand

Afvaart van de Semois: Vanaf Chiny tot Chassepierre

 

 

De tocht naar Chassepierre duurt ongeveer 5 uur; maar is niet moeilijk. Wij raden je aan om zo snel mogelijk te vertrekken en zo te genieten van een ontspannende dag; een picknick ...

Je doorkruist bossen en open landschappen. Uiteindelijk brengt de Semois je naar de rand van het mooie dorpje Chassepierre. Onmiddellijk na de kleine brug van Chassepierre, op de linkeroever, is je eindbestemming.

De afvaarten naar Chassepierre moeten voor 12.00 uur 's middags plaatsvinden. Zodra je bij de eindbestemming in Chassepierre aankomt, hoef je ons alleen maar
te bellen op 32/476 275 475 475 en wij halen je op met een van onze minibussen.

  

 

Hoe vindt u ons?  

 

Uw vertrekpunt ligt bij de Brug Saint Nicolas in Chiny, net aan de ingang van de camping Le Canada. Voel je vrij om onze toegangskaart te downloaden  

 

 Reservering en betaling 

 

Wij raden u aan om uw kajaks te reserveren via e-mail op Info@kayaklebatifol.be  vooral als het weer goed is. Wij accepteren betaling per kaart of contant geld.

 Boek nu

 

 Vertrektijdtijden:  

Vanaf 1 oktober tot 14 juni op elk moment tussen 10.00 uur en 15.30 uur

14 juni tot 30 september op elk moment tussen 9.30 uur en 16h00 uur

Opgelet, afhankelijk van het debiet van de Semois, kan de scheepvaart verboden zijn. Om het waterpeil te kennen, nodigen wij u uit om naar de volgende website te gaan: http://kayak.environnement.wallonie.be/public/home  In het uitklapmenu aan de linkerkant kiest u "Semois" en vervolgens "La Semois, de Chiny au Pont de Linglé".

  

   Gratis partkeren en terugkeer

 

 Onze afdalingen beginnen bij de” Pont Saint Nicolas” in Chiny, net aan de ingang van Camping Le Canada. Je kan je  voertuig op de gratis parkeerplaats achterlaten. De terugreis wordt met één van onze 3 minibussen gemaakt, waarvan één met 24 zitplaatsen, wat de wachttijd bij aankomst in Lacuisine aanzienlijk verkort.

   

  

 

Onze prijzen voor de afvaart van de Semois van Chiny-Lacuisine 

 

Profiteer van een kajak van topkwaliteit, het comfort en een complete service

 

      

Je persoonlijke uitrusting

 

Gesloten schoenen (oude sportschoenen, of schoenen die nat kunnen worden), zonnebrandcrème, hoeden of petten, zonnebril en koord, extra kledij, handdoeken, water en snacks. 

 

 

 

Andere activiteiten ter plaatse

Voor of na de afvaart ontvangt “La Cabane à frites” je op zijn terras langs de rivier. Je kan er genieten van softdrinks, bieren, ijs en snacks. “La Cabane à frites” is elk weekend buiten het seizoen vanaf April open; in juli en augustus
is ze elk e dag open.

Geef ons een seintje op het volgend nummer 32/476 275 475 als je meer informatie wilt.

Naast “La Cabane à frites” is er een kleine speeltuin (gratis).

Tijdens de maanden juli en augustus en als het weer het toelaat, is er een waterglijbaan van 28m voor jong en oud (betalend).

  

Respect voor anderen en de natuur

Neem al je afval mee, inclusief organisch afval., er zijn vuilnisbakken bij aankomst en vertrek

 

 

  

 

 Het weerbericht 

  

 Gebruik de link om het weer in Chiny te bekijken :  https://fr.meteovista.be/Europe/Belgique/Chiny/4056081

 

 

 

 

 

 

 

Kajakken en Kano's le Batifol